Materiaal

Straalcabine
Het formaat straalcabine van Carrecon-Piguillet b.v. is een van de grotere in zijn soort, hierdoor zijn wij in staat extreem grote werkstukken te stralen.

Ovens
Onze computer gestuurde ovens zijn energiezuinig en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Bovendien zijn de ovens schakelbaar middels zogeheten binnendeuren, waardoor, zo nodig,  items van zeer groot formaat kunnen worden behandeld. Elke oven is
voorzien van een frequentieregelaar, zodat er gelijkmatige verdeling van warme lucht langs de werkstukken gecreëerd wordt.  

Test faciliteiten
Omdat wij zeer gespecialiseerde en vaak zelf ontwikkelde coatings gebruiken beschikken we over eigen testfaciliteiten w.o. een zoutsproei kast. Hierin kunnen we stroming, trilling, zoutgehalte en  temperatuur instellen. Zodoende worden nieuwe producten maar ook gerenommeerde coatings door ons regelmatig getoetst op kwaliteit en eigenschappen.      

Intern transport
Het hangbaan systeem waarmee in onze werkplaats gewerkt wordt is eveneens computergestuurd en transporteert een werkstuk van voorbehandeling naar applicatieplant; Daarna via de ovengang automatisch naar de inpakafdeling, alwaar het na een grondige kwaliteitscontrole wordt klaargezet voor transport naar de klant.

Extern transportdienst
Carrecon-Piguillet b.v. beschikt over een eigen vrachtwagen en diverse soorten (open & gesloten) trailers om de vaak speciale, grote en of bijzondere werkstukken te kunnen vervoeren. Door deze service kunt u er gerust op zijn dat zelfs tijdens transport uw producten in goede handen zijn.